Tegenwoordig zijn er in ieder huis talloze elektrische apparaten aanwezig. Dit maakt het leven een stuk makkelijker. Dit heeft echter ook een nadeel: de grote hoeveelheid kabels. Elektrische apparaten worden immers met een kabel aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Wanneer u deze kabels in huis niet wegwerkt, ziet dit er slordig uit. Maar ja, hoe moet u eigenlijk bedrading wegwerken? Veel mensen hebben hier geen weet van. Geldt dit ook voor u? Hieronder krijgt u een aantal handige tips voor het wegwerken van bedrading.

1. Kabels trekken onder vloer of door muur

Gaat u uw woning verbouwen? Dan is bedrading wegwerken niet lastig. Althans, wanneer u hier bij de start van de verbouwing direct rekening mee houdt. In dat geval kunt u de kabels namelijk wegwerken onder uw vloer of in uw muur. Hierdoor blijft er maar een beperkt gedeelte van de kabels zichtbaar.

2. Wegwerken achter plinten

Bij een tv-meubel komen vaak veel kabels samen. Dit is geen mooi gezicht. Ergert u zich ook telkens weer aan de kabels? Bedrading wegwerken achter uw plinten is in dat geval een goede optie. Er zit vaak een holle ruimte tussen de plint en de muur. En aangezien deze ruimte toch niet gebruikt wordt, is dit natuurlijk uitermate geschikt voor het wegwerken van uw bedrading.

3. Maak kabels vast

Heeft u geen holle plinten? Geen paniek. Ook dan is bedrading wegwerken niet lastig. Er zijn namelijk speciale haakjes die u hiervoor kunt gebruiken. Deze zijn bij nagenoeg iedere bouwmarkt te koop. Deze haakjes zijn voorzien van een spijkertje. Op deze manier kunt u de kabels vastzetten op de plinten of op uw vloer. Dit ziet er een stuk netter uit dan wanneer uw bekabeling los blijft liggen.

4. Gebruik kabelgoten

Lijkt het vastmaken van de kabels aan uw plint of vloer u ook niet wat? Maak dan gebruik van een kabelgoot. Dit is ook een goede manier voor het wegwerken van bedrading. Deze kabelgoten koopt u ook in een bouwmarkt. Ze zijn er in verschillende formaten. Hierdoor kunt u een kabelgoot prima gebruiken voor het wegwerken van verschillende soorten bekabeling. Kabelgoten kunt u simpel bevestigen op uw muur of vloer.

Call Now Button