De meterkast vormt een essentieel onderdeel van uw woning. Hier vindt u o.a. de groepenkast waar alle elektra wordt geregeld. Problemen met uw meterkast kunnen er dan ook voor zorgen, dat u bepaalde groepen niet meer kunt gebruiken. Erg vervelend als u net bezig was met koken, nog wat bestanden moest versturen, enzovoorts. Door uw meterkast in Lelystad eens per jaar te laten controleren door onze elektricien, weet u zeker dat de kans op een storing aanzienlijk kleiner wordt. Onze elektricien heeft een ruime ervaring in het onderhouden en repareren van een meterkast en kan u hier op vakkundige wijze bij helpen. Tijdens het onderhoud aan uw meterkast lopen we de verschillende elementen grondig langs en worden versleten onderdelen direct voor u vervangen.

Meterkast uitbreiden in Lelystad
meterkast lelystad

Wanneer u van plan bent om bepaalde grootstroomverbruikers aan een groep toe te voegen, kunnen wij u eveneens helpen. Soms vergeet men de groepenkast uit te breiden met een extra groep, waardoor overbelasting van het stroomnetwerk in uw woning op de loer ligt. Een vervelende situatie, want een hierbij ontstane stroomstoring is vaak lastig te verhelpen met enkel het vervangen van de gesprongen stop of het omzetten van de schakelaar. Wij geven u graag advies over de mogelijkheden tot het uitbreiden van uw meterkast in Lelystad en kunnen de bijbehorende werkzaamheden direct voor u uitvoeren.

Ook voor andere werkzaamheden aan uw meterkast, buiten het uitbreiden hiervan, staat onze elektricien voor u klaar! Waarmee mogen we u helpen?

Meterkast verplaatsen in Lelystad

Het verplaatsen van de meterkast is een klusje dat erg krap komt. Een meterkast is vaak letterlijk gebonden aan tal van kabels en aansluitingen, zodat het niet eenvoudig een kwestie is van wat leidingen verleggen en klaar is Kees. Als u een meterkast wil verplaatsen in Lelystad kunt u dat dus het beste aan een ervaren elektricien overlaten.

In een meterkast komen alle aansluitingen van een woning binnen. Denk hierbij aan de aansluiting voor elektriciteit, maar ook aan aansluitingen voor gas, water en telefonie. Al deze aansluitingen moeten worden verlegd. Daar sommige aansluitingen verzegeld zijn, is de komst van de energieleverancier soms noodzakelijk. De medewerker van de energieleverancier zal de aansluitingen omleggen, kijken of alles deskundig is aangesloten en de boel verzegelen. Op deze manier hoopt men te voorkomen dat er stiekem met de aansluitingen wordt gerommeld. Het doorbreken van de verzegeling op eigen houtje is niet toegestaan en kan streng bestraft worden!

Doordat er bij het verplaatsen van een meterkast zoveel komt kijken, is het vaak een wat duurdere klus. De kosten zullen al snel in de duizenden euro’s lopen – iets waar bij de verbouwing dus terdege rekening mee gehouden dient te worden. Wanneer dit budget er niet is, is het vaak verstandiger om met de huidige beperkingen te leren leven en de meterkast op de plaats te laten staan waar die nu staat. Zelf gaan rommelen aan de meterkast is ten eerste zeer onverstandig maar daarnaast in vele gevallen zelfs strafbaar.

Groepenkast uitbreiden in Lelystad

Een groepenkast vindt u vaak in de meterkast. Hier is de energievoorziening van de woning verdeeld in diverse groepen. Elke groep representeert een bepaalde energiebelasting. Het is de kunst om te zorgen dat elke groep ongeveer even groot belast wordt. Op deze manier voorkomt u dat bepaalde groepen overbelast raken en de stop er uit kan springen. Over het algemeen is er voor de keuken een aparte groep (soms zelfs meerdere als er bijvoorbeeld ook elektrisch wordt gekookt of er andere energie slurpende apparaten te vinden zijn), voor de woonkamer, voor de slaapkamers, voor de badkamer en voor de zolder. Het kan echter voorkomen dat dit onvoldoende is en dat u een groepenkast in Lelystad wil uitbreiden.

Het is aan te raden dit niet zelf te doen als u hier geen ervaring mee hebt. Het kan erg fout gaan als een groepenkast ondeskundig wordt uitgebreid of een poging daartoe wordt gedaan. Elektriciteit is handig maar kan erg gevaarlijk zijn. Aangezien het uitbreiden van een groepenkast nogal lastig is kunt u dit dus het beste aan een ervaren elektricien overlaten. Dan weet u zeker dat u achteraf veilig gebruik kunt maken van de nieuwe groepen en niet bang hoeft te zijn dat de stop er veel te snel uit springt, dat de kabels te dun zijn of dat er kortsluiting ontstaat.

Waarom kiest u voor ons

  • Professionele installatie en elektra
  • Ook beschikbaar voor onderhoud en bij storingen
  • Elektra (brand)veilig aangelegd
  • Klantvriendelijk

24/7 bereikbaar

Call Now Button