Een van de ruimtes waar een dimmer goed tot z’n recht kan komen, is de slaapkamer! Wie irriteert zich immers niet aan het felle licht, waarmee u aan het begin van de dag opstaat? Door voor het gebruik van een dimmer te kiezen, kunt u de intensiteit van de verlichting heel geleidelijk opbouwen. Het bespaart u een ochtendhumeur! Niet alleen de slaapkamer is een geschikte ruimte voor het gebruik van dimmers. Ook in de woonkamer kan een dimmer goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan de avonduren, waarin u uw favoriete romantische film bekijkt met uw partner of date. Een fel licht past hier niet bij! Door de dimmer te gebruiken is het niet donker, maar kunt u de intensiteit van het licht toch verminderen.

 

Zelf een dimmer monteren met instructies op internet

Het monteren van een dimmer hoeft vaak helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Veel mensen kiezen er namelijk voor, om de dimmer op de plek van een oude schakelaar te monteren. Na het verwijderen van de oude schakelaar, kunt u de dimmer eenvoudig op het bestaande stroomnet in huis aansluiten. Houd hierbij een spanningszoeker bij de hand. Met een spanningszoeker is het heel eenvoudig om te controleren, op welke onderdelen stroom staat. Zo voorkomt u, dat u tijdens uw werkzaamheden een schok krijgt!

 

Op internet vindt u complete instructievideo’s, waarin heel duidelijk wordt toegelicht hoe een dimmer gemonteerd kan worden. Houd deze video’s bij de hand, als u aan uw bezigheden begint.

 

Advies over het plaatsen van dimmers bij een aanbouw

Wanneer u van plan bent om voor een aanbouw aan uw woning te kiezen, kunt u de dimmers direct door onze elektriciens laten monteren. Wij kunnen u daarbij van passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft, als u een dimmer wilt gaan gebruiken. Welk type dimmer heeft u nodig? Kunt u de dimmer combineren met de lampen die u momenteel in huis gebruikt? Enzovoorts.

Call Now Button