Een stroomstoring is erg vervelend, omdat het onmogelijk wordt om nog gebruik te maken van uw elektrische apparaten. Dit is onhandig wanneer u nog bezig moet met uw werk, een scriptie in moet leveren, enzovoorts. Hoewel het in veel gevallen mogelijk is om een stroomstoring op te lossen door de schakelaar in uw stoppenkast om te zetten of een kapotte stop te vervangen, slaan de stoppen in sommige gevallen direct weer door. In dit geval kan er sprake zijn van een kortsluiting in een van de groepen van uw stoppenkast. Wanneer u een dergelijke stroomstoring in Lelystad ondervindt, staan onze elektriciens voor u klaar om hulp te bieden. Wij onderzoeken de exacte bron van de stroomstoring en zorgen direct voor een passende oplossing. Het hoeft natuurlijk niet per definitie het gevolg te zijn van een kortsluiting, maar kan ook worden veroorzaakt door een kortsluiting.

Oorzaak overbelasting groepen
stroomstoring lelystad

Een overbelasting van een groep uit uw groepenkast wordt over het algemeen veroorzaakt door een grootstroomverbruiker in uw groep. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische kookplaat, een sauna, enzovoorts. Wanneer u meerdere van deze apparaten tegelijkertijd aan heeft staan kan de groep overbelast raken. Zeker in oudere woningen wil dit nog wel eens voorkomen! Onze elektricien kan u helpen met het uitbreiden van uw groepenkast, waardoor overbelasting niet weer zal voorkomen in uw woning.

Mocht u momenteel denken aan het toevoegen van een grootstroomverbruiker aan een bepaalde groep uit uw groepenkast, dan kunnen we u eveneens voorzien van een passend advies over het wel of niet uitbreiden van de groepenkast.

Gedeeltelijke stroomstoring in Lelystad

Er kan ook sprake zijn van een gedeeltelijke stroomstoring. Een gedeeltelijke stroomstoring betekent dat er in slechts een gedeelte van uw huis de stroom uitvalt. Meestal duidt dit op een probleem in de groepenkast omdat hier via verschillende groepen de stroom naar verschillende delen van het huis verdeeld wordt. Als er een groep uitvalt dan komt u dus te zitten met een gedeeltelijke stroomstoring. Een oorzaak zou kunnen zijn een kortsluiting die makkelijk zelf op te lossen is, maar het kan ook overbelasting van een groep zijn of een storing in de groepenkast.

Zelf doen of elektricien

In het geval van een kortsluiting dan zal in de groepenkast een stop de stroom uitzetten. Dit is een veiligheidsmaatregel en makkelijk zelf op te lossen. U opent simpelweg de meterkast en vervangt de stop. Bij nieuwere groepenkasten kunt u gewoon een schakelaar terug omzetten. Is het probleem van de gedeeltelijke stroomstoring hiermee nog niet opgelost dan kunt u het beste de hulp van een elektricien inroepen om de oorzaak te doorgronden en op te lossen.

Heeft u last van een stroomstoring en kunt u het zelf niet verhelpen? Neem dan contact met ons op!

Waarom kiest u voor ons

  • Professionele installatie en elektra
  • Ook beschikbaar voor onderhoud en bij storingen
  • Elektra (brand)veilig aangelegd
  • Klantvriendelijk

24/7 bereikbaar

Call Now Button