Er zijn veel verschillende soorten lampen. Ledverlichting aanleggen wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Er zitten namelijk veel voordelen aan ledlampen verbonden. Ledverlichting werkt op dezelfde manier als een gloeilamp, maar is een stuk zuiniger. Ook heeft een ledlamp geen opstarttijd nodig. Hieronder vindt u wat de voordelen zijn van ledverlichting.

Ledverlichting wordt niet heet

Ledlampen worden veel minder warm dan de traditionele gloeilamp. Dit maakt ledlampen zuiniger. ledlampen gebruikt energie die bij gloeilampen verloren gaat aan warmte voor het licht. Het vervangen van gloeilampen door ledverlichting kan leiden tot een besparing van wel 90 procent! Het minder warm worden van ledverlichting zorgt ook dat het minder brandgevaarlijk is.

Ledverlichting gaat lang mee de voordelen van ledverlichting

U hoeft niet vaak ledlampen aan te schaffen, ze gaan namelijk erg lang mee. Gloeilampen gaan rond de 1.000 uur mee, halogeenlampen zijn goed voor 3.000 uur en spaarlampen gaan tussen 5.000 en 10.000 uur mee. Ledverlichting gaat daarentegen wel 20.000 uur mee, dit is dus het dubbele van een spaarlamp. Daarnaast wordt een ledlamp langzaam zwakker. Er kan dus ruim op tijd nieuwe verlichting worden aangeschaft zonder dat u meteen in het donker zit.

Er zijn veel verschillende soorten ledverlichting

Of er nu nieuwe sfeerverlichting in de tuin moet komen of een helder lichtje in de werkkamer, er is ledverlichting voor iedere situatie. Er zijn witte ledlampen, maar ook gekleurde lampen zijn te koop. Daarnaast zijn er ledlampen voor elk soort armatuur. Verder zijn er ook ledlampen met een dimmer, die de hoeveelheid licht kan reguleren. Zo kan er prima ’s avonds voor sfeerlicht worden gekozen, maar voor het lezen van een boek hoeft niemand ergens anders te gaan zitten.

Dus als u verlichting gaat aanleggen, kijk dan zeker even naar de mogelijkheden in ledverlichting. Het is veilig, bespaart geld en er is een variant voor iedere situatie. Kortom, er zitten veel voordelen vast aan ledverlichting. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Call Now Button