elekMinder energie betekent minder kosten, en wie wil dat nu niet? Het is zonde om veel geld uit te geven aan energie die je niet gebruikt. Reden genoeg om te gaan besparen dus! We geven een paar tips die je kunnen helpen om minder stroom te gaan gebruiken.

1. Zet apparatuur uit als je het niet gebruikt

Ook apparaten die op stand by staan gebruiken gewoon stroom. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld een stekkerdoos met een schakelaar kopen. Op deze manier kun je de stroom er af halen wanneer je een apparaat niet gebruikt en zo kun je bijvoorbeeld de televisie echt helemaal uit zetten in plaats van deze de hele dag op stand by te laten staan.

2. Vervang oude koelkasten en vriezers

Vriezers en koelkasten die je al een tijd gebruikt zijn helemaal niet zo zuinig als je misschien denkt. De techniek gaat snel vooruit en daardoor zijn de moderne koelkasten en vriezers veel efficiënter dan oude apparaten. Overweeg dus eens of je niet beter die oude koelkast of vriezer kunt wegdoen (misschien nog kunt verkopen op een site als Marktplaats) en een nieuwe kunt aanschaffen.

3. Vermijd het gebruik van een wasdroger

Het nadeel van natuurlijk drogen is dat je de was een keer op moet hangen, maar daarmee bespaar je wel op je energierekening. Een wasdroger gebruikt namelijk best wat elektriciteit. Door voortaan de was buiten te laten drogen kun je dus eenvoudig besparen.