Indien u een terras in uw tuin heeft, zult u hier in de zomermaanden ongetwijfeld de nodige uurtjes vertoeven. Doordat het in de zomer langer licht is, is het mogelijk om lekker lang buiten te zitten. Maar als het donker is, gaat u waarschijnlijk naar binnen. Dat is helemaal niet nodig. Wanneer u sfeerverlichting aanbrengt op uw terras, kunt u ook als het donker is nog genieten van het lekkere weer op de zomeravonden.

Zwakstroom

Verlichting in de tuin is vandaag de dag niet meer weg te denken. Veel mensen kiezen ervoor om met behulp van verschillende armaturen een prettige sfeer te creëren in hun tuin. Het merendeel van deze verlichting werkt op zwakstroom, wat bijzonder veilig is. Daarnaast heeft de meeste sfeerverlichting voor in uw tuin een laag energieverbruik. Sfeerverlichting die werkt op zwakstroom, kunt u zonder hulp van elektriciën installeren.

Sfeerverlichting met sensoren

Om sfeerverlichting op of langs uw terras aan te brengen, kunt u ervoor kiezen om verlichting met sensoren te plaatsen. Er zijn verschillende sensoren om uw lampen in te schakelen. Zo kunt u kiezen voor een bewegings- of lichtsensor. De naam zegt het eigenlijk al, maar sfeerverlichting met een bewegingssensor gaat pas aan als er beweging wordt gedetecteerd. Een lamp met een lichtsensor springt automatisch aan wanneer het buiten donker wordt. Lampen met een sensor zijn energiezuinig, omdat ze alleen op bepaalde momenten werken.