LED verlichting heeft tal van positieve punten. Natuurlijk weet iedereen wel dat LED verlichting veel minder energie vraagt dan de aloude gloeilamp. Zo kost een LED lamp met een vergelijkbare lichtopbrengst slechts 15 % van de energie die een gloeilamp zou vergen. Dat is behoorlijk fors! Je kunt hierdoor tot wel € 80,- op jaarbasis per LED lamp besparen. Dat is makkelijk geld verdienen! Toch biedt een LED lamp nog meer voordelen boven de aloude gloeilamp. Omdat die voordelen van LED lampen vrijwel onderbelicht zijn gebleven, zullen we ze hieronder toch even kort aanstippen. Helaas kunnen we niet alle voordelen van LED verlichting bespreken, dus we zullen volstaan met enkele voorbeelden.

Electrician stripping electrical wires for wall socket

LED verlichting is er in tal van kleuren

Vroeger – we hebben het over de begintijd van LED verlichting – was LED verlichting er eigenlijk enkel in één kleur: koud wit. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo en zijn LED lampen er in tal van kleuren te krijgen. Zo worden de meeste LED lampen in warm wit geleverd. Dit is een kleur die vergelijkbaar is met die van gloeilampen. Het ziet er dan niet zo kil en koud uit zoals bijvoorbeeld bij een TL buis het geval is.

LED verlichting is vaak prima dimbaar

Lang niet alle LED lampen zijn goed te dimmen, maar er zijn voldoende LED lampen op de markt die prima te dimmen zijn. Mocht je dus een dimbare lamp willen om een bepaalde sfeer te creëren, dan is LED verlichting een prima optie.